CODUL PENAL ACTUALIZAT
0 of 20 Questions completed
Questions:
You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.
Quiz is loading…
You must sign in or sign up to start the quiz.
You must first complete the following:
0 of 20 Questions answered correctly
Your time:
Time has elapsed
You have reached 0 of 0 point(s), (0)
Earned Point(s): 0 of 0, (0)
0 Essay(s) Pending (Possible Point(s): 0)
Conform prevederilor art. 228 alin. (1) din Codul penal, luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu:
În situația în care A îi închiriează lui B telefonul mobil iar în urma unei neînțelegeri A îi ia telefonul lui B fără ca acesta din urmă să fie atent:
Reprezintă furt calificat, conform art. 229 din Codul penal, furtul săvârșit:
În cazul furtului calificat săvârșit prin efracție pedeapsa este:
În cazul au fost furate componente ale rețelelor electrice pedeapsa este:
În cazul în care furtul care are ca obiect un vehicul, săvârşit în scopul de a-l folosi pe nedrept se va reține săvârșirea infracțiunii de:
Conform prevederilor art. 231 alin. (2) din Codul penal, în cazul săvârșirii infracțiunii de furt:
Potrivit art. 233 din Codul penal, prin tâlhărie înțelegem:
Conform art. 238 din Codul penal, însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu:
Fapta de a achiziţiona bunuri ori servicii în rate, fiind conștient de faptul că nu vei putea plăti, dacă prin aceasta s-au produs pagube creditorului, reprezintă:
În cazul infracțiunii de abuz de încredere prin fraudarea creditorilor, prevăzută la art. 239 din Codul penal, acțiunea penală se pune în mișcare:
Prin săvârșirea infracțiunii de însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor înțelegem:
În cazul infracțiunii de însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor:
Însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului se pedepsește cu:
Pentru ca fapta de inducere în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate să constituie infracțiunea de înșelăciune prevăzută la art. 244 trebuie ca:
Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu:
În cazul infracțiunii de distrugere prevăzut de art. 253 alin. (1) din Codul penal, fapta poate consta în:
În cazul distrugerii unui bun aparţinând altuia care a avut ca urmare degradarea unui imobil se va reține săvârșirea infracțiunii de:
Infracțiunea de distrugere din culpă prevăzută la art. 255 din Codul penal este săvârșită cu următoarea formă de vinovăție:
Fapta de a ocupa, fără drept, o parcelă de pământ aparținând vecinului prin folosirea amenințării și prin acte de violență constituie: