0 of 23 Questions completed
Questions:
You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.
Quiz is loading…
You must sign in or sign up to start the quiz.
You must first complete the following:
0 of 23 Questions answered correctly
Your time:
Time has elapsed
You have reached 0 of 0 point(s), (0)
Earned Point(s): 0 of 0, (0)
0 Essay(s) Pending (Possible Point(s): 0)
Participanții în procesul penal sunt:
Conform art. 30 din Codul de Procedură Penală, organele specializate ale statului care realizează activitatea judiciară sunt:
Părţile din procesul penal sunt:
Subiecţii procesuali principali sunt:
Subiecţii procesuali principali:
Conform art. 35 din Codul de Procedură Penală, competența de a judecata în primă instanță toate infracțiunile, cu excepţia celor date prin lege în competenţa altor instanţe, aparține:
Conform art. 36 din Codul de Procedură Penală, infracţiunile săvârşite cu intenţie depăşită care au avut ca urmare moartea unei persoane sunt de competența:
Competența de a judeca în primă instanță infracțiunea prevăzută la art.188 din Codul Penal – omorul:
Infracţiunile cu privire la care urmărirea penală a fost efectuată de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism sau Direcţia Naţională Anticorupţie sunt judecate, în primă instanță, de către:
Conform art. 41 din Codul de Procedură Penală, competenţa după teritoriu este determinată, în ordine, de:
Conform art. 41 alin. (2) din Codul de Procedură Penală, prin locul săvârşirii infracţiunii se înţelege:
Conform art. 41 alin. (6) din Codul de Procedură Penală, infracţiunea săvârşită pe o navă sub pavilion românesc este de competenţa:
Infracţiunile săvârşite în afara teritoriului României se judecă de către instanţele în a căror circumscripţie se află:
Conform art. 43 alin. (1) din Codul de Procedură Penală, instanţa dispune reunirea cauzelor:
Conform art. 44 alin.(1) din Codul de Procedură Penală, în caz de reunire, dacă, în raport cu diferiţii făptuitori ori diferitele fapte, competenţa aparţine, potrivit legii, mai multor instanţe de grad egal, competenţa de a judeca toate faptele şi pe toţi făptuitorii revine:
Potrivit art. 50 alin. (4) din Codul de Procedură Penală, hotărârea de declinare a competenţei:
Potrivit art. 55 din Codul de Procedură Penală, organele de urmărire penală sunt:
Potrivit art. 55 alin. (4) din Codul de Procedură Penală, atribuţiile organelor de cercetare penală ale poliţiei judiciare:
Potrivit art. 56 alin. (3) din Codul de Procedură Penală, în cazul infracţiunilor pentru care competenţa de judecată în primă instanţă aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sau curţii de apel, urmărirea penală se efectuează, în mod obligatoriu, de:
Conform art. 58 din Codul de Procedură Penală, dacă procurorul constată că nu este competent să efectueze sau să supravegheze urmărirea penală, dispune de îndată, prin ordonanţă:
Conform art. 58 din Codul de Procedură Penală, dacă organul de cercetare penală constată că nu este competent să efectueze urmărirea penală:
În conformitate cu prevederile art. 85 alin.(2) Cod procedură penală, calitatea de parte civilă a persoanei care a suferit o vătămare prin infracțiune:
În conformitate cu prevederile art. 58 alin. (3) Cod procedură penală, dacă organul de cercetare penală constată că nu este competent să efectueze urmărirea penală: