0 of 34 Questions completed
Questions:
You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.
Quiz is loading…
You must sign in or sign up to start the quiz.
You must first complete the following:
0 of 34 Questions answered correctly
Your time:
Time has elapsed
You have reached 0 of 0 point(s), (0)
Earned Point(s): 0 of 0, (0)
0 Essay(s) Pending (Possible Point(s): 0)
Conform prevederilor Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, prevenirea și combaterea violenței domestice fac parte din politica integrată de ocrotire și sprijinire a familiei și reprezintă o importantă problemă de:
Conform prevederilor Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, protecția și promovarea drepturilor victimelor violenței domestice se realizează în conformitate cu următoarele principii:
Potrivit Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, prin “violență domestică” înțelegem:
În conformitate cu prevederile art. 4 din Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, violența domestică se poate manifesta prin:
Potrivit Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, prin “violență economică” se înțelege:
Potrivit Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, reprezintă o formă de violență socială și:
Potrivit Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, intră în categoria membrului de familie și:
Potrivit Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, nu este considerat membru de familie:
Conform prevederilor Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, victima violenței domestice are următoarele obligații:
Conform Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, victima violenței domestice are dreptul:
Potrivit Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, structura centrală cu rol de coordonare metodologică a structurilor de specialitate descentralizate ce pot asigura intervenția și furnizarea de servicii sociale pentru victimele violenței domestice este:
În conformitate cu prevederile art. 8 alin. (4) din Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, autoritatea publică centrală care elaborează politica de asistență socială și promovează drepturile victimelor violenței domestice este:
Conform Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, autoritatea care gestionează baza de date națională privind victimele violenței domestice este:
Conform Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, printre atribuțiile principale care revin persoanelor desemnate de autoritățile publice pentru instrumentarea cazurilor de violență domestică se află și:
În conformitate cu prevederile art. 16 alin. (1) din Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, serviciile sociale pentru prevenirea și combaterea violenței domestice pot fi organizate în:
Potrivit Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, serviciile sociale pentru prevenirea și combaterea violenței domestice organizate în regim rezidențial sunt:
Potrivit Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, serviciile sociale pentru prevenirea și combaterea violenței domestice organizate în regim de zi sunt:
Potrivit Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, serviciile sociale pentru prevenirea și combaterea violenței domestice cu program continuu sunt:
Conform Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, servicii de informare și consiliere pentru victimele violenței domestice de tip linie telefonică de urgență – help-line fac parte din regimul:
Conform Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, serviciile sociale specializate pentru prevenirea și combaterea violenței domestice sunt oferite:
Conform Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, serviciile sociale specializate pentru prevenirea și combaterea violenței domestice sunt oferite:
Sunt considerate “adăposturi”, în sensul Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice:
Conform Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, ordinul de protecție provizoriu se emite de către:
Potrivit Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, polițistul emite ordinul de protecție provizoriu atunci când constată că:
Conform prevederilor Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, ordinul de protecție provizoriu se dispune pe o perioadă ce nu poate depăși:
Conform prevederilor Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, măsurile de protecție dispuse prin ordinul de protecție provizoriu urmăresc:
Conform Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, prin ordinul de protecție provizoriu pot fi dispuse următoarele măsuri de protecție:
Obligațiile și interdicțiile dispuse împotriva agresorilor prin ordinele de protecție provizorii devin obligatorii:
Conform Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, ordinul de protecție se comunică:
Conform Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, comunicarea ordinului de protecție se realizează prin:
Potrivit Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, ordinul de protecție provizoriu se consideră comunicat agresorului atunci când:
În conformitate cu prevederile art. 31 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 217 din 22 mai 2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, prin ordinul de protecție provizoriu se dispun, pentru o perioadă de 5 zile, una ori mai multe măsuri de protecție, apte să contribuie la diminuarea riscului iminent, după cum urmează:
În conformitate cu prevederile art. 29 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 217 din 22 mai 2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, polițiștii au dreptul să obțină probe, pentru verificarea sesizărilor privind violența domestică, aflarea adevărului și soluționarea justă a sesizării, prin următoarele mijloace:
În conformitate cu prevederile art. 5 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 217 din 22 mai 2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, prin membru de familie se înțelege: