0 of 33 Questions completed
Questions:
You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.
Quiz is loading…
You must sign in or sign up to start the quiz.
You must first complete the following:
0 of 33 Questions answered correctly
Your time:
Time has elapsed
You have reached 0 of 0 point(s), (0)
Earned Point(s): 0 of 0, (0)
0 Essay(s) Pending (Possible Point(s): 0)
În conformitate cu prevederile art. 1 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cadrele militare sunt în serviciul:
În conformitate cu prevederile art. 2 alin. (1) din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, potrivit gradelor pe care le au, cadrele militare sunt constituite:
În conformitate cu prevederile art. 2 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, sublocotenentul face parte din categoria:
În conformitate cu prevederile art. 2 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cel mai înalt grad militar este gradul de:
În conformitate cu prevederile art. 3 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, gradul militar este:
Cadrele militare se pot afla în una dintre următoarele situaţii:
În conformitate cu prevederile art. 4 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cadrele militare sunt în retragere atunci când:
În conformitate cu prevederile art. 4 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cadrele militare sunt în rezervă atunci când:
Sunt considerați militari profesioniști:
În conformitate cu prevederile art. 8 alin. (1) din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, printre îndatoririle principale ale cadrelor militare se regăsește și faptul că acestea sunt datoare să:
În conformitate cu prevederile art. 8 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, poate solicita să nu participe la misiuni în afara teritoriului statului cadrul militar care întâmpină greutăţi familiale deosebite şi se încadrează în una dintre următoarele situaţii:
În conformitate cu prevederile art. 9 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cadrele militare în activitate au dreptul la:
În conformitate cu prevederile art. 18 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, timpul acordat pentru permisii, scutiri şi concedii medicale:
În conformitate cu prevederile art. 19 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, pe timpul stării de urgenţă şi de asediu, comandanţii/şefii structurilor militare pot dispune:
În conformitate cu prevederile art. 19 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, la declararea mobilizării sau a stării de război:
În conformitate cu prevederile art. 19 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, pe timpul stării de urgenţă, de asediu, de mobilizare şi pe timp de război, programul de lucru:
În conformitate cu prevederile art. 20^1 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cadrele militare în activitate numite în prima funcţie/mutate în interesul serviciului, detaşate şi/sau împuternicite într-o altă garnizoană decât cea în care îşi au domiciliul şi care nu deţin locuinţă proprietate personală în acea garnizoană, nici ei şi nici soţiile sau soţii acestora, în situaţia în care nu li se poate asigura spaţiu de locuit corespunzător:
În conformitate cu prevederile art. 23 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, membrii familiilor cadrelor militare în activitate beneficiază gratuit de:
În conformitate cu prevederile art. 27 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, li se poate acorda dreptul de a purta uniforma militară cadrelor militare în rezervă sau în retragere care:
În conformitate cu prevederile art. 28 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cadrelor militare în activitate le este interzisă exercitarea următoarelor drepturi:
În conformitate cu prevederile art. 29 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cadrelor militare în activitate le este restrânsă exercitarea următoarelor drepturi şi libertăţi:
În conformitate cu prevederile art. 29 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cadrelor militare în activitate le este restrânsă exercitarea unor drepturi şi libertăţi, astfel:
În conformitate cu prevederile art. 30 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cadrelor militare în activitate le este interzis:
Potrivit art. 32 alin. (1) din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cadrelor disciplina militară constituie:
Potrivit art. 32 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cadrelor disciplina dispune de prerogativă disciplinară, având competenţa de a acorda recompense şi de a aplica sancţiuni disciplinare cadrelor militare:
Potrivit art. 33 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cadrelor disciplina cadrelor militare li se pot acorda următoarele recompense:
Potrivit art. 34 alin. (1) din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cadrelor încălcarea de către cadrele militare, cu vinovăţie, a îndatoririlor de serviciu angajează, după caz, răspunderea:
Cadrele militare care prin exercitarea, în limitele legii, a atribuţiilor de serviciu au cauzat vătămări unor persoane ori au adus prejudicii patrimoniului acestora:
Reprezintă sancțiune disciplinară aplicabilă cadrelor militare:
Potrivit art. 35 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, pentru aceeaşi abatere:
Conform prevederilor art. 35 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cadrelor sancţiunile disciplinare se aplică în termen de cel mult 6 luni de la data constatării, dar nu mai târziu de:
Conform prevederilor art. 77 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cadrele militare în activitate pot fi detaşate la alte unităţi pentru îndeplinirea unor misiuni pe o perioadă de cel mult:
Conform prevederilor art. 77^1 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cadrele militare în activitate pot îndeplini, temporar, prin împuternicire, atribuţiile unei alte funcţii vacante, în condiţiile stabilite prin ordin al conducătorului instituţiei, pentru o perioadă de până la: